Miljövänligt sex

Även om sex är naturligt är kanske inte miljön det första man tänker på när det är dags för en het stund i sängkammaren, men det kan faktiskt vara en bra idé att börja göra just det. Idag använder sig många par av olika sexleksaker och andra produkter för att göra sexlivet lite mer spännande och många av dessa produkter är tillverkade av material som inte är särskilt miljövänliga. Det kan till exempel handla om mineraloljebaserade glidmedel och leksaker som är tillverkade av plast eller silikon som inte går att återvinna. När det kommer till sexuella produkter som är tillverkade i tyg, som exempelvis strumpbyxor, korsetter, bh:ar eller spetsunderkläder kan de vara dåliga för miljön om de är tillverkade av artificiella material som mikrofiber eller polyester. Detta för att de släpper ifrån sig fibrer när de tvättas i tvättmaskinen och dessa fibrer finner sedan sin väg ut i haven. Som tur är finns det många olika miljövänliga sexprodukter som man kan använda sig av istället.

Olika material från naturen

Istället för att använda dildos som är tillverkade av material som plast, gummi eller silikon kan man använda minst lika bra produkter som är tillverkade i naturliga och förnyelsebara material. Dildos som är tillverkade i trä, glas eller till och med sten går att köpa i en del sexbutiker. Dessa dildos har inga batterier och därför inga elektriska funktioner, men den naturliga känslan av dem är något som många uppskattar. Det går även att hitta dildos och andra sexleksaker som är tillverkade av ekologiskt framtagna material. Dessa kan ha precis samma funktioner som elektriska produkter. Något annat att tänka på om man vill ha miljövänligt sex är preventivmedel. Eftersom p-piller har en stor miljöpåverkan eftersom hormonstörande ämnen kan slinka igenom reningsverken och komma ut i vattendragen är det inte det mest miljövänliga alternativet. Idag går det att köpa miljövänliga kondomer som är tillverkade i naturgummi. Tänk bara på att även om kondomerna är naturliga får de inte spolas ner i toaletten. I Londons avlopp upptäckte man att en fettklump innehöll kondomer som hade spolats ned, så även det kan bli en stor miljöbov. Använda kondomer ska alltid kastas i papperskorgen.

Unna dig jordnära njutning

Någonting annat som kan rekommenderas om du vill ha miljövänligt sex är att köpa ett glidmedel som är naturligt. Idag finns det till exempel många produkter vars bas består av naturliga oljor, alger eller andra växter. Förutom att ge ett skönt glid kan man även känna sig nöjd med att glidmedlet är tillverkat av förnyelsebara råvaror. När det kommer till sexiga underkläder är det ett bra val att köpa dem i exempelvis bomull eller silke och allra helst ska de vara ekologiska. Om du redan har underkläder som är tillverkade av artificiella material, försök då att tvätta dem för hand istället för i tvättmaskinen eftersom det gör så att mindre fibrer går ut i vattnet. Tack vare att det finns en stor efterfrågan bland sexsugna par finns det idag många produkter och sexleksaker som är miljövänliga och härliga att använda. Det är helt enkelt mycket trevligare att njuta av varandra på ett sätt som inte påverkar miljön, så missa inte att kolla in lite ekoprodukter nästa gång det är dags att köpa lite spännande saker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *