Bli en rolig miljövän!

Finns det någonting som inte rör miljön idag? Tveksamt! Mat, leksaker och till och med kläder kan vara miljövänliga

och återvinningsbara, likaså förpackningar, möbler och uppvärmningssystem. Att tänka miljövänligt är en allvarlig sak kring ett allvarligt ämne, men någonstans kan det behöva läggas in lite humor också. Finns det till exempel roliga miljövänliga saker och prylar och i så fall vilka? Vi har varit på spaning och kollat in prylar med miljötänket i sig som är av det lite annorlunda slaget. Det ska ju vara kul att tänka miljövänligt, eller hur?

Miljövänliga deodoranter

Hmm, ja så kul kanske det inte låter och många undrar säkert om en eco-deo ger ett “roligt” resultat och kanske mer ett svettigt sådant. Faktum är att det idag tillverkas ekologiska och helt naturliga deodoranter utan kemikalier som är minst lika effektiva och väldoftande som en vanlig. Deodoranterna på Lush och från flera stora hudvårdsmärken som Maria Åkerblom är några exempel att nämna.

Miljövänliga kläder i alla utföranden

Handla barnkläder, hundkläder, fritidskläder från https://www.garphyttan.com/sv/ eller underkläder – alla kategorier finns även som miljövänliga kläder. De brukar även vara skönare att bära mot huden.

Solenergidrivna klockor

Trodde du att en klocka inte hade något med miljön att göra? Där trodde du fel och idag kan du köpa klockor som inte drivs av batterier utan av solceller och deras producerade energi. Du behöver alltså inte kuta till en klockförsäljare eller reparatör för att köpa nytt batteri när klockans visare verkar missvisande. Låt bara solen lysa på klockan och eller håll armleden utanför tröjan lite då och då så kan klockan bli ett av världens mest hållbara prylar.

Föna håret klimatsmart

Ska du vara riktigt miljömedveten ska du slopa hårfönen och håraccessoarer som drivs av el och batterier, men när man har bråttom kan det vara lättare sagt än gjort. Har du långt hår som nyligen tvättats kan du föna det med miljövänliga hårfönar och slippa bli sen till morgonmötet. Det finns energibesparande fönar samt fönar av återvunnet material och till och med båda egenskaperna i samma produkt. Det låter väl hårresande?

Klimatsmarta hundpåsar

Gör världens tråkigaste uppgift till en rolig stund och satsa på miljövänliga bajspåsar till vovven. Skippa den farliga plasten som de ordinarie påsarna för med sig. De miljövänliga hundpåsarna kan dessutom förekomma i rustik och lite kitschig förpackning med påsar i klaraste rosa, blått eller gult. Plocka upp efter din hund med glädje och medvetenhet!

Evigt anteckningsblock

Även om många av oss föredrar att föra alla anteckningar i mobiltelefonen kan det vara bra att ha ett hederligt anteckningsblock till hands, inte minst om mobilen blir stulen och all info går förlorad. Nu kan du köpa ett vanligt anteckningsblock och skriva på och sedan bara ta en trasa och torka av skriften med för att använda blocket om och om igen. Pappret är av glansigt material som funkar med en viss penna och när du inte behöver anteckningarna längre drar du bara bort dem med trasan eller en tunn tyglapp.