Så minskar du din energiförbrukning och sparar pengar

I bostaden finns det en rad olika åtgärder att göra för att minska din energianvändning. Den bästa, billigaste och mest miljövänliga elen är den som du faktiskt inte använder. Att minska din energianvändning i bostaden medför både mer pengar i fickan och ett minskat klimatavtryck. Idag förbrukar ett hushåll ofta mycket mer energi än vad som egentligen är nödvändigt. Det går med lätthet att minska sin energiförbrukning med hälften genom några små enkla medel.

Använd grön el

El är något som vi behöver oavsett vad. Att välja förnybar el är det miljövänligaste du kan göra. Med hjälp av Tibber.com/se/ kan du genom deras app enkelt köpa förnybar el till ett väldigt förmånligt pris. Deras målsättning är att hjälpa dig att minska din elförbrukning. Med hjälp av en applikation du laddar ner till mobilen kan du enkelt hålla koll på hur din elförbrukning är varje dag och aktuella elpriser. Det är ett väldigt bra verktyg för att kunna minska din förbrukning av el, du kan kontrollera till exempel uppvärmning och mycket mer. Genom att ha kontroll på sin energianvändning och hur den mesta elen förbrukas kan du effektivt minska din elförbrukning

Minska elförbrukningen i bostaden

Det finns några enkla åtgärder du kan vidta som varken tar jättelång tid eller kostar skjortan. Men det är effektiva åtgärder som minskar elförbrukningen. Tips för att minska energiförbrukningen i din bostad:

  • Byt till förnybar el.
  • Alla lampor bör vara LED-lampor eller lågenergilampor.
  • Se över dörrar och fönster så att de är täta.
  • Elementen bör inte täckas av möbler eller annan inredning för att värmen ska kunna flöda fritt.
  • Duscha inte mer än nödvändigt och byt till munstycken som är snålspolande.
  • Stäng av elektronik som inte används.
  • Sänk innertemperaturen om det känns bekvämt och stäng av element i rum som inte används.
  • Se över temperaturen på kyl och frys.
  • Välj vitvaror som är energisnåla.

Att dra ner på din tid i duschen eller byta ut alla lampor är små åtgärder men som ger bra effekt. Det är även viktigt att tänka på helheten och dina vanor när du ska sänka din elförbrukning. Alla små saker har en stor betydelse på längre sikt för klimatet men också för din plånbok.